zouhir1zizoo مشرف
عدد المساهمات : 820 تقييم الأعضاء : 2 تاريخ التسجيل : 03/01/2011 العمر : 29
| موضوع: طاجن لسان العصفور باللحمه من مطبخى بالصور الثلاثاء يونيو 28 2011, 17:58 | |
| انهارده هنعمل طاجن لسان العصفور
. . باللحمه وهى اكلة مصرية حلوة اووووووى وطعمه فعلا رائع
. . هو طبعا بيتعمل بالعكاوى وبيبقى خطير
. . بس العكاوى مش متوفره علطول ولازم توصى الجزار عليها فطبعا ممكن تستعيضى عنه.ا باللحمة.
. . المقادير. . حوالى نصف كيلولحمة مسلوقه
. . نصف سوى علشان هتكمل سواها
. . مع الطاجن. . 3 بصلات كبار مقطعين جوانح
. . 4 فلفل رومى مقطع شرائح
. . 3فلفل حامى (مش اساسى للى يحب السبايسى )
. . 2 طماطم مقطعه مكعبات
. . عصير طماطم مضروبه
. . ربع كيلو لسان العصفور
. . زيت او سمن
. . ملح وفلفل وكمون .وبهارات .وجنزبيل
. . وورق لورا وحبهان وشطه . . الطريقه. . اول حاجه طبعا هنحط البصل مع الطماطم
. . المقطعه والفلفل والتوابل مع بعضها وندعها كويس وبعدين نحط عليها اللحمه
. . المسلوقه شويه وشويه شوربه من بتاعه سلق .اللحمة .ونسيبها على النار من فوق تغلى غلوتين. . بالشكل ده
. . . . وبعدين هنحمر لسان العصفور فى طاسه لوحده مع زيت او سمن ونضيفه على الخليط السابق
. . . . ونصبه فى الطاجن الفخار
. . ولازم الطاجن البلدى ده يا جماعه لانه هو الى بيدى الطعم المميز
. . وهو رخيص جدا ومتوفر فى كل مكان
. . وطبعا احنا محطنهوش على النار من فوق الاول علشان مش بينفع يتحط على
. . النار مبباشره لانه ممكن يتكسر لكن فى الفرن عادى مش بيجراله حاجه
. . هيبقى كده
. .
. . وندخله الفرن علطول وكل شويه لو لاقيناه شرب المايه بتاعته نزوده من شوربه سلق اللحمه الى عندنا لغايه ما لسان العصفور يستوى والوش يحمر كده
. .
. . وده شكله فى طبق التقديم
. .
. . وده من قريب
. . . . يا رب يعجبكم . | |
|
المدير العام المدير العام
عدد المساهمات : 1237 تقييم الأعضاء : 1 تاريخ التسجيل : 03/01/2011 الموقع : https://startimes17.yoo7.com
| |